aanbiedingen - spiked 5 yepp cargo Terug naar overzicht

Compact ‘multi-size’ frame

De geometrie van de frames is zo ontworpen dat we de meeste mensen – van klein tot groot – met slechts twee frames kunnen bedienen. Kenmerkend is ook de langere wielbasis met speciale ruimte voor de accu tussen de extra schuine zitbuis en het achterwiel. Hierdoor ontstaat een ideale gewichtsverdeling en een fiets met meer rijcomfort. Het aluminium 7005 frame heeft veel overeenkomsten met fiets frames uit het moderne mountainbike segment. Het is compact en daardoor sterk en lichtgewicht. De T4-T6 warmte behandeling maakt ons frame nauwkeurig en garandeert het een lange levensduur.

Eccentrische tandriem aandrijving

In plaats van een ketting kiezen wij voor tandriem aandrijving. De onverwoestbare met kevlar versterkte polyurethaan tandriem is onderhoudsvrij en doordat er geen smeermiddelen meer nodig zijn heb je op onze fiets nooit meer last van smeer op je broek. Het door SR Suntour gepatenteerd eccentrisch trapmechanisme haalt de spanning van de tandriem als je niet trapt. Dit komt de levensduur van zowel frame als tandriem ten goede. Met behulp van de eccentrische arm wordt elke 2 seconden de trapkracht op de krachtsensor gemeten en via de controller door gegeven aan de motor in het voorwiel. Dit resulteert in een intuïtieve en directe elektrische aandrijving.

Velgen en banden

De grote 28″ wielen met ballon banden maken het concept op passende wijze af. Grote wielen rollen beter is alom bekend, zelfs mountainbikes stappen af van hun 26” band maat en schuiven op naar 29”. Onze 28” velgen met dikke banden dragen bij aan het rijcomfort, bovendien neemt de rolweerstand af als de snelheid hoger is dus is het oude traditionele argument tegen een dikkere band voor onze e‐bike niet meer relevant. Je gemiddelde snelheid is immers hoog en bovendien bereik je die snelheid in een paar tellen.

Verende zadelpen

Er zijn als je er goed over na denkt maar een paar verende zadelpennen op de markt die een juist werking principe hebben en de onze is er daar één van. Een en ander heeft te maken met de richting vanwaar de klappen op je achterwerk komen, deze worden namelijk vooral door het achterwiel veroorzaakt en om die klappen op te vangen heb je een ‘parallellogram’ vering nodig. Het wordt nu hier mogelijk allemaal iets te technisch en te theoretisch. Het is beter om het zelf te ervaren om te snappen en voelen hoe alles op onze fiets net anders met elkaar samenwerkt dan je tot nog toe gewend was.

Verende voorvork

Alle SPIKED fietsen zijn voorzien van een stevige verende voorvork. Dit draagt bij aan comfortabele rijeigenschappen maar belangrijker nog: het zorgt er voor dat het vermogen van de naafmotor in het voorwiel optimaal wordt omgezet in tractie.

aanbieding OP=OP

 • Versnelling systeem duomatix 2 speed automaat
 • Remsysteem magura HS11 hydro velgremmen
 • Stuurpen vast
 • Zadelpen parralel verend
 • Wielmaat 28 inch
 • Accu 300/400wh
 • Aandrijfsysteem suntour
 • Display digitaal afneembaar
  • van: 2799.00 voor 1999.00

  Plan een vrijblijvende proefrit

  Baarzenstraat 21, Vught

    073-8506853

  ExtraBike

  ma* 09.00 tot 18.00 (werkplaats)
  di-vr 09.00 tot 18.00
  zat 09.00 tot 16.00
  avonden    op afspraak

  *Alleen werkplaats  

  klik voor bijzondere sluitingen

  Neem een kijkje in onze winkel
  Kijkje in Extrabike