Body-scanning

Ergonomie en fietsen

Veel mensen met gewricht- en rugproblemen bewegen te weinig. Fietsen is een zeer goede oplossing, maar dan moet de fiets wel goed afgesteld zijn. Een juiste zitpositie kan namelijk de druk op rug- en halswervels en hand- en kniegewrichten verminderen.
Bij aankoop van een fiets is het belangrijk om niet alleen te letten op de kleur van fiets. De technische aspecten en de geometrie (afmeting van het frame) zijn per model verschillend en zeer belangrijk. Deze zijn namelijk van invloed op de zitpositie.

Met ExtraBike Body Scanning - een innovatief meetsysteem - kunnen wij iedere klant in korte tijd opmeten. Het systeem is het resultaat van een samenwerking tussen orthopeden, fysiotherapeuten, wielrenners, fietsers, ingenieuren en tweewielerspecialisten.

Vier punten van uw lichaam worden gescand zonder dat u hierbij aangeraakt wordt:

  • Lichaamslengte
  • Borstbeenhoogte
  • Bekkenkamhoogte 
  • Vuisthoogte


Tijdens deze fietsmeting wordt er ook gevraagd naar uw persoonlijke voorkeuren - waar en waarvoor gaat u de fiets gebruiken en aan welke eisen moet de fiets voldoen. Daarna adviseren wij u graag over de type fiets die het meest geschikt voor u is. Deze informatie wordt dan gecombineerd met de meetgegevens in het Bodyscan programma. Het systeem berekent dan afhankelijk van het type fiets de gewenste zitpositie en de juiste ergonomische instelling. Want niet alleen het formaat van het frame bepaalt hoe u optimaal op de fiets zit, maar ook de hoogte van het zadel en het stuur en de afstand tussen het zadel en het stuur.

BEKIJK HIER DE VIDEO   

Kortom voor een goed afgestelde race- , ATB- of elektischefiets is een goede meting onmisbaar. De meting is gratis voor iedereen die een fiets bij ons aankoopt . Ook kunt u zich laten meten als u geen fiets bij ons heeft gekocht. De kosten van de meting inclusief afstellen van uw fiets bedragen dan €25,50.

Klantvriendelijkheid, goede service, en persoonlijk contact zijn de pijlers waar Extrabike op staat.

Industrieweg 3P, Vught

  073-6562965

ExtraBike

ma Gesloten
di-vr 09.00 tot 18.00
zat 09.00 tot 15.00
   

 klik voor bijzondere sluitingen

Neem een kijkje in onze winkel
Kijkje in Extrabike