De SandeX fiets

Leuk dat u een kijkje neemt op deze pagina. Wij willen u hier graag wat meer uitleg geven over de gebruikte materialen en technieken in onze modellen en tevens willen wij u graag uitleggen waarom SandeX is geboren.

SandeX is het huismerk van Extrabike de e-bike speciaalzaak uit vught opgericht door Pascal en Nicole van de Sande. We hebben ons eigen merk in het leven geroepen om div redenen een belangrijke was dat we in de prijsklasse onder de 2000,- euro een goede kwaliteit,s fiets zochten met betrouwbare midden motor en voldoende grote accu. Daarnaast flexibel in kleuren keuze en een goede leverbaarheid. Dit alles konden we nergens compleet vinden en hebben daarom besloten het geheel in eigen hand te nemen. Door onze jaren lange ervaring in de verkoop reparatie en het aanpassen van elektrische fietsen, tandems, duo fietsen ,3 wielers  enz, waren we van mening voor een scherpe prijs een prima fiets te kunnen ontwikkelen die aan 4 belangrijke eisen voldeed namelijk rijcomfort , voldoende actieradius , kwaliteit , betaalbaar. 

 

De motor 

250 watt 80nm bafang midden motor. Wij zijn tot deze keuze gekomen omdat we hier al vele jaren ervaring mee hadden. Wij hebben deze motoren al vele malen geplaatst onder duo fietsen en tandems. door de zware belasting bij dit soort fietsen en vele duizenden probleemloze kilometers was dit voor ons de perfecte keuze. stil, efficiënt en duurzaam

De accu 

De accu is er een van het type li-ion, deze is uitneembaar om ook binnen op te laden en te bewaren. De accu is opgebouwd uit cilindrische cellen aangestuurd door een B.M.S  van samsung. Dit merk garandeert een zeer goede prijs kwaliteit,s verhouding. De capaciteit is 504watt uur en dit komt tot stand door een voltage van 36volt x de inhoud van 14 ampere uren per cluster dit is in de praktijk voldoende voor een actieradius van 70 tot 100km bij gemiddeld gebruik en een rijders gewicht van 70 kg, vele factoren zijn van invloed op die actie radius hier over vind u meer info op onze accu pagina.  Achter op de accu vind u een aan en uitknop om de spanning volledig aan en uit te zetten. Daarnaast vind u een led indicatie die de vullingsgraat van de accu aangeeft en daarnaast bevind zich het knopje om het geïntrigeerde achterlicht aan en uit te zetten. De laad aansluiting bevind aan de zijkant van de accu en is ook goed bereikbaar als er tassen zijn geplaats op de drager. Ook is er nog een USB aansluiting om evt een telefoon of laptop te laden tijdens u fietstocht.       

De verlichting

SandeX gebruikt kwaliteit verlichting van spanninga. Verlichting betekent veiligheid en daarop moet niet worden bezuinigt. We kozen daarom de 30lux led koplamp te voeden via een naafdynamo in het voorwiel. Zodat er altijd voldoende energy is om de lamp te laten branden. Op de koplamp zit een schakelaar om deze eenvoudig aan en uit te kunnen schakelen. het achterlicht is geïntegreerd in de accu en haalt hier uiteraard ook zijn energy vandaan als de accu te leeg is om de motor te laten draaien is er nog voldoende energy om de lamp uren te laten branden, dus ook hier heeft u altijd goed licht.  

De remmen

Een belangrijk onderdeel van de elektrisch fiets is het remsysteem. De keuze die wij voor de sandex fietsen hebben gemaakt zijn de shimano rollerbrake remmen met koelschijven speciaal voor de e-bike  ontwikkelt. Omdat de e-bike over het algemeen wat vlotter rijd en het gewicht wat hoger ligt was het noodzakelijk de rolllerbrakes hier op aan te passen. In tegenstelling tot vele ander merkfietsen die veelal de goedkopere gewone type,s monteren, hebben wij de keuze gemaakt de wat zwaarder uitgevoerde e-bike brakes te monteren zodat ook de stopkracht ruim voldoende is, ook als u in de heuvelen gaat toeren. En een mooie eigenschap van dit systeem is dat u er helemaal geen onderhoud aan heeft. 

Het versnelling systeem

Sandex gaat van start met 2 versnellingssystemen  en wel de duomatix van sram en de nexus 7 versnelling naaf van shimano.

De duomatix zegt het al een beetje duo 2 en matix houd in dat die automatisch schakelt. Het houd in dat u in een mooi licht verzet wegrijd en bij ongeveer 18 kilometer per uur schakelt de naaf automatisch op naar het 2e verzet waarin gemakkelijk naar 22 tot 27kmh kunt door rijden. Eenmaal weer onder de 16kmh schakelt het systeem weer terug naar het lichte verzet. Samen met de motor ondersteuning werkt dit systeem verrassend goed en eenvoudig. Alles is volledig verwerkt in de naaf en er zitten dus geen kabels en bediening aan het stuur. Dit zeer robuuste en onderhoudsvrije systeem is zeer veel doeleinde toereikend en makkelijk in het gebruik.

Het 7 versnelling systeem van shimano passen we toe in de xp uitoering van sandex. Dit beproefde systeem is gegarandeerd bedrijfszeker en vele jaren de standaard in fietsen land. Of u een ritje door het dorp of een tour in de heuvels wilt maken dit versnelling syteem past zich aan alle omstandig heden prima aan. Ook dit systeem behoeft geen onderhoud in lange tijd.     

nexus zeven

sram duomatix

 

Klantvriendelijkheid, goede service, en persoonlijk contact zijn de pijlers waar Extrabike op staat.

Industrieweg 3P, Vught

  073-6562965

ExtraBike

ma Gesloten
di-vr 09.00 tot 18.00
zat 09.00 tot 15.00
   

 klik voor bijzondere sluitingen

Neem een kijkje in onze winkel
Kijkje in Extrabike