elektrisch mountianbiken

Elektrisch mountainbiken

Op deze pagina willen wij u graag meer vertellen over de opkomst van de elektrische mountainbike, alle oranje teksten zijn aan te klikken voor meer info.

 

De elektrische mountainbike word steeds populairder. In de alpen landen verdubbelt de verkoop inmiddels jaarlijks en ook in Nederland wordt deze krachtpatser ontdekt en omarmt. Deze modellen kunnen je helpen bij het beklimmen van een berg waardoor je energie overhoudt om langere tochten te maken. En deze zorgen ervoor dat je je snellere fietsmaten toch bij kunt houden. Ze hoeven dus niet steeds op je te wachten en ben jij niet constant uitgeteld de laatste. Voor iedereen leuker dus. Maar niet alleen worden deze fietsen ingezet om een gebrek aan snelheid te compenseren. Het is ook gewoon pure fun en sensatie om op een moderne E-mtb rond te knallen. Een bultje wordt een schans en tegen niet één heuvel of berg zie je meer op. Waar je voorheen 25km aflegde op een dag worden het er zomaar 40 en je gemiddelde snelheid ligt een stuk hoger waardoor elk parcours veel uitdagender wordt. Ook is het een fabeltje dat je niet moe wordt op een elektrische mountainbike deze fietsen dagen je juist uit harder en harder te gaan, daarnaast heb je de hoeveelheid ondersteuning van de motor volledig in eigen hand. Dus een mooie opbouw van je conditie is veel beter mogelijk met een e-mountainbike. Zeker voor een beginnende sportfietser is de elektrische mtb een uitkomst. Je kunt direct mee op snelheid  grotere afstanden rijden. En de opbouw van je conditie kun je mooi gefaseerd opbouwen.  Omdat de techniek en de modellen ondertussen behoorlijk volwassen zijn behandelen we hier de verschillende merken, technieken , en uitvoeringen. We kunnen inmiddels wel stellen dat van elke discipline van offroad modellen ook een elektrische uitvoering te koop is. Dus zowel de hardtail, full suspension, allroad, trail, downhill en fatbike is er in een elektrische uitvoering.

Goed geteste merken die een ruim aanbod in e-mtb,s in hun programma hebben zijn:

Flyer

Haibike

Cube

Moustage

Focus

Ktm

Overige merken met deze fietsen in hun progamma zijn giant, trek, scott, merida

Exclusieve merken in dit sigment zijn o.a  spitzing, E-rider, stealth, M55 en Bultaco

Voor de aandrijving van de fietsen wordt door de verschillende fabrikanten gekozen voor de motoren van panasonic, bionx, impulse, bosch, yamaha en bafang in sommige gevallen ontwikkelen fabrikanten zelf hun motoren. Zowel panasonic en bosch hebben speciale modellen ontwikkelt geschikt voor het zware offroad werk deze hebben meer koppel en zijn beter geschikt voor de zware en vuile omstandigheden. De meeste motor bevinden zich in het midden van de fiets en zijn zo genoemd trapas midden motoren. Deze plaatsing zorgt voor een goede gewicht verdeling van de motor en accu. Achterwiel motoren worden ook toegepast het voordeel van een achterwiel motor is dat je ketting minder hard slijt omdat de motor de ketting ontlast. Verder zijn er niet veel voordelen aan dit type motor. De voordelen van een midden motor zijn er legio zoals bij een lekke band het eenvoudig wisselen van het achterwiel, goede gewicht verdeling, geavanceerde sensortechniek voor optimale  ondersteuning, weinig kabels en connectoren dus minder storing, optimale kracht in elke versnelling en bij elke snelheid.     

Klantvriendelijkheid, goede service, en persoonlijk contact zijn de pijlers waar Extrabike op staat.

Industrieweg 3P, Vught

  073-6562965

ExtraBike

ma Gesloten
di-vr 09.00 tot 18.00
zat 09.00 tot 15.00
   

 klik voor bijzondere sluitingen

Neem een kijkje in onze winkel
Kijkje in Extrabike